Kalsit plastik mobilya, pencere profilleri, kablo, boru, paket ve ambalaj malzemeleri, otomotiv parçaları, yer kaplamaları, ev aletleri ve ayakkabı tabanları, v.b. bir çok plastikten mamul ürün üretiminde gerek doğal öğütülmüş gerekse kaplanmış halde kullanılmaktadır. Kaplama çoğunlukla stearik asitle bazen de kalsiyum stearatla yapılmaktadır. Polypropilen (PR), Polyamid (PA), Termoplastik (TPES) ve PVC reçineleri esas itibariyle kalsitin dolgu olarak kullanıldığı plastiklerdir. Rengi, kimyasal safsızlığı, ucuzluğu ve bir çok nedenle dolgu olarak kalsit kullanılmaktadır.
Seramik ve vitirifiye sektöründe genellikle 40-100 mikron malzemeler özellikle sırda kullanılır.
Kalsit; yüksek beyazlık değerine sahip olduğundan ve yoğunluğundan dolayı özellikle krem deterjan üretiminde ana dolgu maddesi olarak kullanılır. Kalsit ayrıca farklı inceliklerde üretilerek sıvı deterjan ve ovmalı deterjan üretiminde kullanılabilir.
Boya ve boyanın türevlerinde artan endüstriyel gelişmelerle kalsitin kullanımı her geçen gün artmakta ve önem kazanmaktadır. Boyada 'extender' olarak kullanılan kalsit yüzey kaplamayı sağlar ve titanyum dioksit tüketimini azaltır. Bu da maliyeti düşürücü özelliğii ile tercih edilirliği artmış her geçen gün kalsitin boya sektöründe yüksek miktarlarda kullanılmasını sağlamaktadır.
Kalsit; bisküvi, ekmek, çiklet v.b. gıda maddeler ve hayvansal yem ve vitaminlerde katkı olarak kullanılmaktadır. Kimyasal saflığı, rengi nedeniyle maliyeti düşürücü dolaylı kalsiyum kaynağı olarak kullanılmaktadır.
Kalsit yalıtım sektörünce çok önemli bir yere sahiptir. Özellikle ısı ve su yalıtımında kullanılarn likit ve bitümlü membranlarda, otomotiv sektörü ısı ve ses yalıtımlarında, yine yalıtım olarak tanımlayabileceğimiz muşamba ve halı tabanlarında, ve son yıllarda asfaltların aşınma katlarında kullanılarak araçlarımızın içine gelen asfalt sesinin azıltılması amacı ile kullanılmaktadır.
Özellikle yazı kağıtları, duvar kağıtları ve kartonların üretiminde selüloza karıştırılarak kullanılır. Beyazlığı, ucuzluğu ve kağıda kazandırdığı diğer teknik özelliklerden dolayı kağıt sektörüne girmiştir.
Türkiye'de son yıllarda gelişmekte olan hazır sıva, mineral sıva, derz dolgusu, fayans yapıştırıcı vb. sektörlerde kullanılmaktadır. Beyaz renkli, çimento esaslı sıva ve macunlar toz polimerlerle karıştırılıp duvara tatbik edildiğinde kaba sıva, ince sıva, macun ve hatta boya işlemi bir kalemde çözülmektedir. Düşük maliyetli bir dolgu olduğundan üreticiye ekonomik formülasyonlar imkanı verir.
Çeşitli tane boyutlarında olmak üzere, örtülü kaynak elektrodlarının dış yüzey kısımlarında bulunan, stabil bir kaynak yapmayı sağlayan, metali alaşımlandıran ve curuf oluşturan tabakada kullanılır. Kaynak dikişinin yavaş soğumasını da sağlar.